Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit historia

Ford Transit - ett kommersiellt fordon som producerats sedan 1953 och tillhör klass lätta fordon (LCV). Ford Transit finns i många olika versioner av karossstil, den mest populära av dem är lastbil och passagerarbil som senare heter Tourneo. Ford Transit är världens tredje bästsäljande skåpbil. För närvarande har över 8 000 000 Ford Transit skåpbilar producerats och sålts.

Den första generationen av Ford Transit kallades Ford Taunus Transit och erbjöds ursprungligen endast i Västeuropa och Australien. I slutet av 1900-talet såldes dock Ford Transit skåpbilar nästan över hela världen utom Nordamerika. Ford Transit startade sin expansion på den nordamerikanska marknaden 2013, med skapandet av den åttonde generationen av denna skåpbil. Officiellt ersatte Ford Transit Ford E-serien 2015.

I mer än fyrtio år är Ford Transit det mest sålda kommersiella fordonet i Europa. Efter introduktionen av den nya modellen på marknaden visade sig den amerikanska Ford Transit snabbt vara det mest sålda kommersiella fordonet i USA. I USA tillhandahåller Ford Transit 57 procent av Ford på marknaden för kommersiella fordon.

Ford Transit är också flera gånger vinnare av Årets skåpbil (2001, 2007) och i sina mindre versioner av Transit Custom och Transit Connect vann också titeln Årets skåpbil 2013 och 2014.

Ford Transit Modele
(fot: Ford Great Britain)

Läs nästa Ford Taunus ->
 
Nyckelordssökning
Avancerad sökning
Transit Center in Europe
Swedish Social Media