Your browser does not support JavaScript!


Kinesiska Ford Transit - kommer den att finnas tillgänglig i Europa?

Ford Transit har funnits på Europas vägar sedan 1965. Under årens lopp har vi sett flera generationer av den ikoniska transportbilen. Men visste du att Ford Transit även finns tillgänglig på den kinesiska marknaden? Intressant nog skiljer den sig avsevärt i sin design från de versioner vi känner till i Europa. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur den kinesiska Ford Transit ser ut och hur de tidigare generationerna skiljde sig åt i Asien och Europa. Det är också värt att notera att Ford Transit även finns tillgänglig i USA med bensinmotorer som inte uppfyller europeiska miljökrav.
Ford Transit Kina

Ford Transit 2024 - Kina vs Europa

JMC ansvarar för design, försäljning och distribution av Ford Transit i Kina. Det är ett joint venture som ägs av Ford-koncernen. Skillnaderna mellan den kinesiska Ford Transit och den europeiska versionen av skåpbilen är uppenbara vid första anblicken. Detta gäller särskilt om vi riktar vår uppmärksamhet mot fordonets front. Olika design på lamporna, olika design på kylargrillen. Den främre stötfångaren och motorhuven med ett långt luftintag har också ett annorlunda utseende. Man får intrycket av att den europeiska Ford Transit har en mer strömlinjeformad och aerodynamisk frontdesign, vilket säkert kan översättas till en luftmotståndskoefficient. Utformningen av JMC Ford Transit 2024 är å andra sidan mer futuristisk, vilket motsvarar de aktuella trenderna på den asiatiska marknaden. Samtidigt motsvarar båda versionerna en modellserie som är avsedd för specifika marknader, dvs. andra bilar som tillverkas av JMC och Ford. Det skulle vara intressant att se hur Ford Transit Trail-grillen skulle se ut i den kinesiska utgåvan...
Ford Transit China

JMC Ford Transit T8

Den kinesiska Ford Transit finns tillgänglig i två olika frontversioner. Passagerarversionen (minibuss) har en genombruten kromgrill som påminner om andra passagerarfordon som tillverkas av JMC. Lastbilsversionen (skåpbil) påminner däremot om JMC Ford Ranger och är något mer massiv. När det gäller lastversionen kan vi räkna med 15,4 kvadratmeter lastkapacitet, medan passagerarversionen redan är 13 kvadratmeter. Den kinesiska Ford Transit finns tillgänglig i tre karossversioner: kort (3000 mm), medium (3300 mm) och lång (3750 mm). För jämförelse är det värt att ta en titt på Ford Transit 2024 dimensionssida.

Kinesiska Ford Transit 2024 - motorer

JMC Ford Transit 2024 är tillgänglig med två dieselmotorer: 2.3T och 2.0T. Den förstnämnda är lånad från Ford Puma och genererar 175 mechnia-hästar (128 kW) med ett maximalt vridmoment på 430 Nm. Två-litersversionen är något sämre och genererar 154 hästkrafter (390 Nm). Kunderna kan välja mellan tre växellådor: ZF 8AT, Magna 7MT och 6MT. I Europa dominerar dock 2.0 EcoBlue-motorn i Ford Transit.
JMC Teshun

JMC Teshun - elektrisk Transit MK3

En världsomspännande evanescens och fordonsnyfikenhet. JMC har lanserat Teshun-modellen 2023, som har karossen från en Ford Transit från 1986. Skåpbilen har dock genomgått betydande förändringar. Utformningen av fordonets främre bälte har helt omarbetats och en elektrisk drivning har introducerats. Vad är historien bakom denna utveckling? Ford tillverkade en Ford Transit baserad på MK3-MK5-modellerna på den kinesiska marknaden fram till 2017. Senare såldes rättigheterna till denna modell till JMC, som använde den gamla fordonsdesignen för att skapa en elbil. Som tillverkaren meddelat har JMC Teshun en räckvidd på 300 km och en 163 hästkrafters elmotor som genererar 320 Nm.

Tidigare generationer av Ford Transit i Kina

Den kinesiska Ford Transit har alltid skiljt sig från den som tillverkas i Europa. Nedan följer några exempelbilder som bäst visar skillnaderna i design. Kom också ihåg att du kan köpa Ford Transit-delar från vår onlinebutik. I slutet av denna artikel vill vi också svara på titelfrågan. Kommer den kinesiska Ford Transit att finnas tillgänglig i Europa? Nej, den är strikt inriktad på den asiatiska marknaden, där JMC-bilar är närvarande.
Transit KinaFord Transit Kina

Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: